Uitkomst denktank lokale netwerkvorming voor vrouwen

Door: FAM! - Heidy Amory
Geplaatst op: vrijdag 27 augustus 2021

Zo goed als alle vacatures vragen een ‘geen 9 tot 5 mentaliteit’, de maatschappij is echter nog bijna volledig 9 tot 5 ingericht. Dit is van grote impact op voornamelijk vrouwen. Het verschil tussen werkbalans, kinderopvang en de huidige 24-uurs samenleving zorgt voor een flinke dosis ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Problemen die hierdoor ontstaan komen grotendeels voor de rekening van vrouwen. Hoe houden zij alle ballen in de lucht? En welke rol kunnen vrouwenorganisaties lokaal spelen in het verbeteren van hun sociaal economische positie? En welke rol kunnen vrouwen zelf, gemeentes en werkgevers hierin spelen?
FAM! heeft hier, samen met ditwerktwel.nl, twee social design thinking sessies over georganiseerd en Lodewijk Koster van Loko cartoons heeft hier passende tekeningen met een knipoog bij gemaakt. Ook benieuwd? Klik op onderstaande link voor de uitkomsten en de cartoons.

In samenwerking met de Nederlandse Vrouwen Raad , Movisie , WOMEN INC., Bureau Clara Wichmann, WO=MEN en het Dutch Gender Platform.

#alleballenindelucht #gendergap #werkprivebalans #empowerment #economischezelfredzaamheid #Limburg
Meer informatie: www.ditwerktwel.nl
     


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.Naam


Email


Uw reactie